top of page

Офіційний партнер

+380 98 689 04 69 - звяжіться з нами

Вогнестійкі протипожежні двері


Вогнестійкі протипожежні двері від Хьорман - Фортех | Fortech

Вогнестійкі (протипожежні) металеві двері - конструкція, виготовлена з вогнестійких матеріалів, призначена для забезпечення захисту приміщень від пожежі та перешкоджання розповсюдженню його по будівлі певний проміжок часу (відповідно до класу вогнезахисту це 30 або 90 хвилин).

Основне призначення протипожежних дверей та перегородок – захистити життя людей та майно у разі виникнення пожежі. Це завдання дуже серйозне і вимагає серйозного підходу під час вибору протипожежних дверей. Компанія Hörmann виготовляє вогнетривкі двері понад 30 років, та є лідером на європейському ринку. Протипожежні двері Hörmann виготовляються в умовах системи контролю якості за стандартом DIN ISO 9001, тому вони підлягають поточному контролю якості виробів.


Двері проходять випробування у лабораторії протипожежної безпеки, де точно визначають температурне навантаження, вимірюючи термостійкість вогнестійких дверей. Також проводяться випробування протипожежних дверей на надійність функціонування, що забезпечує безвідмовність функціональності протипожежних дверей Hörmann під час щоденної експлуатації протягом багатьох років.


Сфера застосування протипожежних дверей

Протипожежні двері від Хьорман - Фортех | Fortech

Протипожежні двері як зовнішні і внутрішні конструкції можуть бути встановлені в будь-яких виробничих приміщеннях, житлових або громадських будівлях.


Найчастіше встановлення протипожежних конструкцій необхідне в приміщеннях з високою небезпекою займання, проходженням інженерних комунікацій, великим скупченням людей (школи, готелі, магазини, театри та ін.), а також там, де є шляхи евакуації або в яких спалах швидко поширюється:

  • хімічні лабораторії, майстерні, цехи, гаражі;

  • приміщення цокольних поверхів;

  • комори з горючими матеріалами;

  • доступи у вентиляційні шахти та шахти комунікацій;

  • Приміщення насосних станцій та теплових пунктів;

  • Тамбур-шлюзи;

  • Вхід в електрощитові приміщення та підстанції;

  • Машинні відділення ліфтів та виходи в ліфтовий хол;

  • Виходи та входи з технічних поверхів, на горище та покрівлю;

  • Евакуаційні виходи;

  • Кабельні тунелі;

  • Приміщення категорій А та Б.

Найбільша загроза для людей у разі пожежі - це перешкода для оперативної евакуації. Конструкція дверей у приміщенні масової відвідуваності повинна відповідати вимогам пожежної безпеки. А саме – не спалахувати, не виділяти в атмосферу шкідливих газів, мати широкий отвір та зручні стулки для екстреного виходу з приміщення великої кількості людей.


Додаткові вимоги – витримувати натиск полум'я протягом певного часу. За цим показником протипожежні двері поділяються на класи вогнестійкості. Hörmann випускає моделі виробів відповідно до законодавчих вимог та положень міжнародних стандартів. У продажу представлені сталеві та багатофункціональні протипожежні двері, що пройшли випробування з DIN 4102 та EN 1634.


Конструктивні особливості протипожежних дверей

Конструктивні особливості протипожежних дверей від Хьорман - Фортех | Fortech

На відміну від звичайних металевих дверей, протипожежні двері здатні протистояти високим температурам та поширенню пожежі. Це можливо завдяки спеціальному конструктиву та технічним характеристикам. Важливою якістю протипожежних дверей є їх пристрій, що передбачає (через розширення металу під впливом високих температур) деформацію лише у вигляді вигинання у вільний бік, що не призводить до блокування дверей.


Стандартна комплектація подібних дверей включає раму і полотно з двох металевих листів з алюмінію або сталі, що забезпечує одночасну перевагу в питанні вогнетривкості та стійкістю від зломів. Між листами двері мають негорючий матеріал, що має ще й високий захист від звуків та високі теплоізоляційні характеристики. Для захисту приміщення від диму, гару та закриття щілин по периметру дверей прокладають термоактивну стрічку та гумовий ущільнювач. Конструкція оснащується довідником та автоматичним порогом, що закриває проріз між підлогою та стулкою.

Такі двері виготовлюються одностулкові, двостулкові та двостулкові спеціальні види протипожежних дверей. Завдяки зовнішньому оформленню двері гармонійно вписуються до загального інтер'єру приміщення. Двостулкові моделі обладнані механізмом надійного замикання непрохідної стулки.


Комплектація виробу включає кутові коробки, полотна, замки, петлі, профільні циліндри, ручки натискні. Коробка може бути виконана в торцевому, кутовому або охоплюючому варіанті.


Які протипожежні двері обрати

Які протипожежні двері обрати - Фортех | Fortech

Вогнестійкі двері компанії Hörmann відрізняються особливою міцністю, стабільністю форми, високою зносостійкістю та ідентичним оформленням. Двері з різними функціональними вимогами, встановлені на одному рівні будівлі, чудово гармонують одна з одною.


Наші спеціалісти рекомендують звернути увагу на такі моделі вогнезахисних дверей:


Вогнетривкі двері Hörmann HRUS 30 A-1 (Т30)

Модель витримує теплове навантаження до 820 градусів протягом 30 хвилин. Двері можуть відкриватися вправо та вліво. Товщина полотна 55 мм, кутова коробка товщиною 2 мм, тристороннє гумове ущільнення. Поверхня полотна та коробки заґрунтована, оброблена гарячим цинкуванням. Двері мають тристороннє фальцювання обшивальних листів товстими або тонкими фланцями.


Вогнетривкі двері Hörmann HRUS 60 Q-1 (Т60)

Модель витримує теплове навантаження до 1000 градусів протягом 60 хвилин. Полотно дверей товщиною 65 мм із врізним замком (послідовне відкривання ригеля та клямки). Двері мають 2 петлі (пружинна та конструкційна), чотиристоронній тонкий фальц, порошкове покриття. Товщина обшивального листа – 0,9 мм. Довідник із важільною системою


Вогнетривкі двері Hörmann HRUS 90 D-1

Двері можуть відкриватися врпаво та вліво, товщина обшивки протипожежних дверей 1,0 мм. Двері мають тристороннє товсте або тонке фальцювання та мінераловатна теплоізоляція, кутову коробку товщиною 2 мм та додаткову коробку з гумовим тристороннім ущільненням. Врізний запірний механізм із клямкою. Наявність вареного дюбельного анкера для монтажу в стіну. Дві шарнірні та одна пружинна петля.


Як купити вогнестійкі протипожежні двері


Якщо вам потрібні вогнестійкі двері для будинку чи службового приміщення, зателефонуйте за номером +380 98 689 04 69 або залиште заявку на сайті. Наш спеціаліст обговорить з вами комплектацію, зовнішнє виконання, додаткове оснащення моделі, роботи зі встановлення та вартість замовлення.

27 переглядів
bottom of page